Ga naar de inhoud

Verzekeringen voor je Gezin

 

Om niet de hele tijd te moeten denken dat er iets ergs gebeurt, is het beter dat je jouw en je gezin beschermt tegen ongelukken. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

Verzekeringen voor je gezin

Famiale verzekering

De familiale verzekering dekt je burgerlijke aansprakelijkheid voor lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan derden.

Ongevallen die veroorzaakt zijn door:

  • Gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen
  • Huisdieren
  • Kinderen die op kot zitten

Er kan steeds een ruimere dekking van de schade worden aangegaan. Vraag ernaar bij één van onze medewerkers. Zorg dat je aanvullend zeker ook een goede rechtsbijstand onderschrijft. Het doel van deze verzekering is om de schade die je geleden hebt, te recupereren bij de aansprakelijke tegenpartij.

Je kan ervoor kiezen om al je rechtsbijstandsverzekeringen te bundelen in één pakketpolis. In zo een globale rechtsbijstandspolis kunnen je voertuigen, maar ook je gezin, woning,… opgenomen worden. Er zijn zelfs formules die nog verder gaan dan dat. Voor meer detailuitleg, kan je bij ons terecht.

  • Terugbetaling van erelonen van advocaten, experts,…
  • Tussenkomst bij insolventie van de aansprakelijke partij
  • Juridische procedures onder een bepaald bedrag
  • Schade veroorzaakt door dronkenschap
  •  

Ongevallenverzekering

Je valt van de trap tijdens je bouwproject en breekt je heup. Tijdens voetbaltraining breekt je zoon zijn been. Je dochter glijdt uit tijdens het spel en breekt haar arm…
Hier komt een ongevallenverzekering goed van pas om de financiële gevolgen te beperken.

Overlijden
Blijvende invaliditeit
Tijdelijke invaliditeit
Medische kosten
Bij sommige maatschappijen kan je de dekking uitbreiden naar

Dekking van sportactiviteiten (met uitzondering van bepaalde gevaarlijke sporten)
Wereldwijde dekking
Voor meer uitleg hierover, kom gerust even langs.

Overlijdensverzekeringen

Een overlijden brengt niet alleen een emotioneel drama met zich mee, maar heeft vaak ook een financieel verhaal. Denken we maar aan het afbetalen van de hypotheek, studies van de kinderen, … Graag stellen we 3 overlijdensverzekeringen voor waarbij je telkens zorgt voor de financiële veiligheid van je dierbaren.

Tijdelijke verzekering met vast kapitaal

Ter bescherming om geldproblemen of een sterke daling van je levensstandaard in te dekken
Jouw kinderen beschikken over de financiële middelen om hun studies verder af te werken
Ze dekt de successierechten
Als verzekerde bepaal je het volgende in dit contract:

De duurtijd van de dekking
Het bedrag van het verzekerde kapitaal, dat vast is gedurende de hele looptijd van het contract

Schuldsaldoverzekering

Heb je een hypothecaire lening ? Dan wens je jouw dierbaren zeker veilig te stellen in geval je zou komen weg te vallen. Een schuldsaldoverzekering wordt afgesloten ter dekking van een hypothecaire lening. Mocht je overlijden voor je jouw lening volledig hebt terugbetaald, dan betaalt de verzekeraar het verzekerde kapitaal terug.

Als verzekerde bepaal je het volgende in dit contract:

De duur van de dekking
Het bedrag van het verzekerde kapitaal, dat afneemt in de loop van het contract

Levenslange verzekering

Met deze verzekering stel je de financiële toekomst van jouw naasten veilig, ongeacht het ogenblik van je overlijden.

Bepaal het bedrag van het verzekerde kapitaal, dat vast is gedurende de hele looptijd van het contract.

Deze verzekering kan onder meer gebruikt worden voor het financieren van:

Begrafeniskosten
Successierechten

Aanvullende invaliditeitsverzekering

Als aanvulling op de 2 bovenstaande verzekeringen, kan je een invaliditeitsverzekering onderschrijven die recht kan geven op een uitkering om bijvoorbeeld:

Een deel van de maandelijkse afbetalingen van je hypothecair krediet te dekken.
Moeilijke situaties en gevolgen ten gevolge van invaliditeit te verminderen.
Het bedrag van de rente wordt berekend op basis van:

De maandelijkse afbetaling en het aflossingstype van de lening
Het verzekerde kapitaal.

Reisverzekering

Een reisverzekering of reisbijstandsverzekering sluit je af voor een korte of langdurige periode. Je bent dan verzekerd tegen materiële en lichamelijke schade die je kan oplopen tijdens je reis of vakantie.

Bij de meeste maatschappijen worden de producten in de vorm van een pakket aangeboden. Deze polissen omvatten vaak één van of meerdere van volgende waarborgen:

Bijstand aan personen
Je dekt hiermee in tegen de risico’s van ziekte, ongeval en/of overlijden. Indien je een gezinspolis heeft afgesloten, dan zijn mogelijks alle inwonenden tot en met achterkleinkinderen en overgrootouders verzekerd.

Tegenwoordig is er vaak een optie voor Europese of wereldwijde dekking.

Bijstand aan voertuigen of pechverhelping
Pech onderweg? De reisverzekering dekt vaak de standaardkosten voor het takelen van je wagen na pech. Het verlenen van bijstand aan de passagiers en het ter beschikking stellen van een vervangwagen in België zit hier ook vaak mee in de dekking.

Annulatie
Je hebt een vakantie geboekt maar wegens het overlijden van je broer vertrek je niet. Of er is de dag voordat je zou vertrekken, een serieuze schade aan de woning door stormweer, dan dekt je annulatieverzekering je in tegen het financiële verlies dat je zou lijden door niet te kunnen vertrekken.

Bagage
Je bagage is verdwenen of helemaal beschadigt, dan kan je beroep doen op je bagageverzekering.

Er zijn nog meer opties beschikbaar, die we nu niet allemaal opsommen.

Wil jij helemaal zeker dat je zonder zorgen kunt vertrekken, kom je best nog even langs op ons kantoor. Wij kijken alles samen met jou na en zorgen dat je volledig in orde bent om met de volle 100% van je reis te genieten.

Hospitalisatieverzekering

Een bezoek aan het ziekenhuis is zelden aangenaam. Om maar van de bijkomende financiële kater van je verblijf te zwijgen. Daarom is het ten zeerste aan te raden om een hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Een hospitalisatieverzekering dekt hoofdzakelijk de medische kosten na de tussenkomst van het ziekenfonds. Voegen we daar nog de ambulante kosten voor en na hospitalisatie en bepaalde zware ziekten aan toe en we hebben de algemene dekking van een hospitalisatieverzekering.

Verzekeringsmaatschappijen gaan echter nog vaak een stap verder in het aanbieden van dekkingen.Vraag ernaar bij één van onze medewerkers!

De hospitalisatieverzekeringen zijn de laatste jaren sterk in premie gestegen. Er zijn veel nieuwe producten op de markt gezet. Het is dus meer dan ooit nodig om alles goed te vergelijken.

Wij zijn er om jou hiermee te helpen en hebben vaak vergelijkende tabellen als je tussen formules twijfelt. Hierin zitten ook detailvergelijkingen met de ziekenfondsen.

De omvang van de dekkingen is doorgaans veel ruimer bij een verzekeringsmaatschappij dan bij de mutualiteiten, maar ze zijn dan ook een stuk duurder.